Луната в Овен като майка

Луната в Овен като майка (както и мъжете, и хората с Луна в 1 дом) е бронебойната машина на родителска институция – ако искате някое дете да е добре защитено от външния свят в желязната крепост, погрижете се да му набавите такава майка. Пред нея и нейното дете всички конкурентни съседчета и роднини ще се окажат някъде много назад в съревнованието за първото място. Оправна жена е! А има и силен глас, пред който всеки грешник ще потрепери!

В замяна на това обаче, майката с Луна в овен наказва сурово детето си, когато е сгрешило. Така де, нали го готви за първенец, а към бъдещите първенци не бива да се подхожда снизходително. „Ти си роден за шампион, бе момче!“, и тя го плясва по рамото. Но тя обича силно и това личи!

Що се отнася до дома, там майката овенка приема битов режим, който най-много подхожда на заетостите – нейната и на детето. Тя мята перцата и ножовете на ежедневните задачи винаги в десетката. Набляга на силната храна, често не обича сладко. След скоростно изгърмяния къщен труд домашната фурия има още много дейности, като пеене за бебета, спорт и туризъм, уроци по танци за деца, посещения на магазини, роднини и приятели. Изпълнението на претрупаният график нямаше да е възможно, ако овенката не разполагаше с такава мощна енергия. Вечер, обаче, тя отпада бързо и всички обитатели на дома биват строени да си легнат рано. Ако описаното дотук ви напомня на казарма – не сте се заблудили. Но пък именно военната мощ на това семейство е гаранция, че никой враг няма да помисли да го нападне.

 

Емоционални и телесни потребности: има нужда от независимост за да следва целите си, от правото да организира дома и режима според собствения си ритъм. Оттам нататък Луната  в овен има нужда от внимание и щедри похвали, когато разказва за постиженията си. Тъй като е все заета и няма време за дълги размисли, понякога може да има нужда от съвет – дайте й го на 4 очи; и бъдете кратки в обясненията – екшън-геройката не търпи и минута бездействие.

 Най-силно ще се възхищавате от малкото си бебенце, когато се научи да ви разпознава. А и когато се научи да се движи и защитава само, да хапе; когато преборва живота и конкурентите – когато постига своето!

Луната в Овен като майка показва принадлежността Ви към архетипа на Воина и Ви прави човек, който да води семейството. Играйте си ролята!

                

Бабини съвети за жената или майката с Луна в овен и 1 дом:

 • Ако сте изтощени вдигате кръвно още на 35 – колкото и да не е свойствено за вас, ще трябва да се научите да почивате и да се съгласявате 10% по-често. Всички ще са доволни!
 • Имайте предвид, че сте склонна да притискате съпруга си – оставете го да диша.
 • Ако прекалено разчитат на вас – значи е време да почивате повече и да привлечете съюзници.
 • Ако се сдобиете с повечко врагове – спечелете си и поддръжници с новопридобитият си такт и чарът на действието.
 • Уважавайте всеки!

 

Допълнителни Бабини съвети за съпругът или бащата с Луна в овен и 1 дом:

 • Запомнете, че у дома не сте на война! Повечето от семейния живот е мир, съюзничество, любов и доверие!
 • Не делете домашните отговорности на мъжки и женски – не ходите по цял ден в гората за дърва, нито орете с волове с другите мъже. Прахосмукачката е мечът на съвременния баща.
 • Когато губите търпение да слушате заплетени отговори на пределно ясни въпроси, поставете им граница от няколко минути. Ако не успеят в срок – нека да ви съобщят мнението си довечера.

 Как отглежда детето си Луната в Овен или 1 дом:

 1. Палавото и шумно дете е от същият огнен тип (с Луна в лъв и стрелец) като вас. Също като вас то се фокусира върху действието и успеха и живее в състоянието „я ме виж“. Лесно е да се разбирате с подобни! Всичко ще е наред, щом свикнете да се редувате и изчаквате за микрофона и вниманието на околните. Отръки ви идва идеалната за него грижа: спорт, творчески занимания. А в любимите ви състезателни игри и боричкане ще трябва да се научите да отстъпвате на младия … на стари години.
 2. Приказливите и подвижни деца от въздушно-интелектуален тип (с Луна в близнаци, везни и водолей) обикновено са най-големите ви обожатели, най-запалената ви публика. Тяхна висша ценност е справедливостта. Трябва леко да ограничавате активността си, за да им дадете думата – за тях не е така лесно да задържат вниманието на околните. Такова дете обича разходки, бъбрене, срещи с връстници и действа бавно. Четете му книжки, запознайте се с приятелчетата му. Въздушното дете само се справя с учението, но ще се радва много, ако веднъж седмично се поинтересувате какво учи и го помолите да ви почете на глас.

Подчертаната колебливост, зависимост от чужди мнения и отлагане на Луната във Везни могат да бъдат истинско предизвикателство за вас. А вие се учете от него да не се впускате винаги с главата напред в крайности … което пък е вашето слабо място. Ако се напрегнете, потърсете професионална помощ.

 1. Замечтаното и нежно дете от воден тип (с Луна в рак, скорпион и риби) живее в света на чувствата. То обожава да сте заедно, да се усещате без думи. Без шумна надпревара. Изморява се от много дейности, иска спокойствие и нежна радост. Наблегнете на музика, водете го край вода. Основното в изказванията си то изразява с езика на жестовете и интонацията, за които трябва да сте нащрек.

Луната в рак ще ви върти номера – слушайте още по-внимателно.

 1. Спокойното, трудолюбиво дете, с добър апетит от земен тип (с Луна в козирог, телец и дева) се нуждае от добра храна, удобен дом, чистота и красиви дрехи. Това дете усеща обичта именно чрез изброените неща.
  Луната в козирог също иска и умее да е първа у дома и знае как да организира домакинство. Тя действа усърдно и може прекалено рано да приема непосилни отговорности.Луната в Овен като майка е прекрасна!

––––––––––––––––––

За повече подробности за индивидуалния хороскоп на детето ви, както и синастрия з авръзката между вас
можете да ми пишете на krasi.kircheva@gmail.com, или ФБ астрологично студио „Сезам“.

–––––––––––––––––-

Всички права са запазени.
Краси Кирчева,
консултации и курсове по астрология,
целение с вълшебни приказки
(Материалът е написан за списание „Моето дете“ и публикуван през 2014 г.)

Семейна констелация „Аз, моето семейство и архетиповете-богове“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *