Луната в Телец като майка

Луната в Телец като майка изглежда прекрасно – има миловидно лице и гладки, понякога леко плътни форми. (Написаното важи и за мъжете, и за всеки с Луна във 2 дом.) Физиката й директно говори, че ще поиска да роди дете, когато се сдобие с материална сигурност. Затова хубавата й работа, грижовен съпруг и обзаведено жилище обилно снабдено с пердета, килими и украса са най-значимите предпоставки за вземането на съдбовното решение. Тя отдавна събира идеи как да набави хубава бебешка количка, легълце, дрешки и скрин за дрешките на бебето. Изброените неща са тези, които Луната в телец възприема като най-явен знак за обич. Осигурявайки това, Луната в телец, счита, че е засвидетелствала обичта си убедително и няма причина близките да не бъдат щастливи. Именно тя се тревожи най-много, ако е материално неподготвена за майчинството си. Но за щастие това рядко се случва.

Ако все пак нещо от изброеното липсва, бъдещата майка може стабилизира своето спокойствие в контакт с природата, с отглеждане на растения или допълнителна работа, за която обикновено има много сила. Важно е да се научи да иска помощ от родители въпреки, че обикновено не желае това с цел да запази еднолична собственост върху дома и детето си. Кармичен урок за нея е да се научи на „съсобственост“ и да преотстъпва на бабите известен дял, за да споделят и задълженията, и радостите свързани с отглеждането на малкото й теленце.

По време на бременност пищният вкус към храната предразполага Луната в телец да качи рекордни килограми, докато заприлича на кръглото нощно светило, а после – и да се опитва да ги свали за няколко месеца или години.

Иска да остане дълго у дома с бебето си.

Най-силно се възхищава от малкото създание, когато е добре облечено, ухае на чисто и се усмихва. И когато се прегръщат.


Емоционални и телесни потребности:
  Да докосва, да храни и целува! И сигурност! – самата тя изживява болезнено промените в дневния режим и храненето. А детето с Луна в стрелец, например, може да иска непрекъснати промени. Луните във водолей, близнаци и риби пък са болно злояди по нейния стандарт!

Луната в телец показва принадлежността ви към архетипа на Стопаниназанаятчия и ви прави човек, който гради сигурност и удобства за семейството. Играйте си ролята!

 

Бабини съвети за майката с Луна в телец и 2 дом:

 • Пейте за настроение!
 • Не закъснявайте с обяда и не спазвайте друга диета освен умереното хранене! – именно вашата психика е най-уязвима от глада.
 • Носете красива рокля за бъдеща мама – вие копнеете за това от момиче.
 • Организирайте близките за малък ремонт, в който вие избирате материалите.

 

Допълнителни Бабини съвети за съпруга или бащата с Луна в телец:

 • Обичта не търси своето.
 • Семейството е за даване.
 • Любовта е богатство, което расте само от раздаване.

Как отглежда различен тип дете Луната в телец и 2 дом:

 1. Спокойното дете, с добър апетит от земен тип (с Луна в дева и козирог) прилича на вас. То изразява обич и благодарност на един и същи земен език – чрез прегръдка, грижа, практическа помощ, „двамата с мама печем два сладкиша“. Такова дете ви носи спокойствие, а вкуса му към храна, изобилие в домашния живот, облеклото е нещо което именно вие можете да задоволите с радост. Хубавата дреха и стая, ароматната храна тук са основна ваша задача – „какво обядва“ и „знам какво да купим и да приготвим за вечеря“.
 2. Замечтаното и мило дете от воден тип (с Луна в рак, скорпион и риби) ви допълва с голяма нежност. Но от друга страна, непрактичността му ви обърква и плаши. Практическите нужди го вълнуват значително по-малко от вас. Но за сметка на по-малкото пари и дрехи те се нуждаят от по-целенасочена грижа за чувствата и настроенията – гушкане и онези 15 минути в тишина, в който слушате дъжда за да дойде спокойствието и да бъде казано най-важното – „май харесвам Гошко“, „днес се чувствам …“ и дали обичат госпожата в детската градина. Дори да сте изтощени от работа, която само вие смятате за важна (а те – не), те ще страдат, ако им откажете въпросните минутки, или не внимавате, докато говорят; Луната в скорпион е най-затворена и най-трудна за вас – в такъв случай потърсете професионален съвет.
 3. Палавото и шумно дете огнен тип (с Луна в овен, лъв и стрелец) иска най-много от всичко внимание към шеметните си скокове, песните, стихотворенията и бойните викове. То иска да не отделяте очи от него и аплодисментите ви точно на мига. А кога ще се справите с къщната работа, кариера и заплата – това си е ваша работа, а и ваша собствена потребност. Това дете се нуждае от материални неща на второ място, защото фокусът му е върху геройствата и въпроса „на какво играхте днес“. Идеална грижа за него са игри и боричкане, всякакви хобита и да създавате нещо заедно.
 4. Приказливото, подвижно дете от въздушен тип (с Луна в близнаци, везни и водолей) има нужда да му говорите, дори преди раждането. Иска разходки, дълги разговори, срещи с връстници, четене на книжки преди сън и да изгледате поне веднъж с него любимите му филмчета. По-чистата стая и скъпите предмети за него не са така ценни, както за вас. То иска шеги, да научи малко за това „какво е станало в службата“, да познавате децата и учителките от детската градина и да се интересувате редовно „какво учихте днес?“

 ––––––––––––––––––

За повече подробности за индивидуалния хороскоп на детето ви, както и синастрия з авръзката между вас
можете да ми пишете на krasi.kircheva@gmail.com, или ФБ астрологично студио „Сезам“.

–––––––––––––––––-

Всички права са запазени.
Краси Кирчева,
консултации и курсове по астрология,
целение с вълшебни приказки
(Материалът е написан за списание „Моето дете“ и публикуван през 2014 г.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *