Медицинска астро прогноза: април 2024

Очаква ни един много динамичен месец!
Заболяванията, които се влошават от стрес, ще зачестят. Като резултат най-напрегнати ще бъдат нервната и сърдечно-съдовата системи. Повишен е рискът от инсулти в периода 5-8-ми във връзка със слънчевото затъмнение в Овен, и края на месеца 15-25-ти във връзка със съвпада на Юпитер и Уран в Бика-Телец, които ще донесат финансово вдъхновение и силен финансов стрес, а може би и вулканична активност и земетресения.

Остри инфекции принципно не се очакват.
Хроничните инфекции, особено урологични
( знак за тлеещ гняв и емоционални конфликти, в частност към партньора) ще се активизират в първите между 6-ти и 14-ти април, , във връзка със съвпада на Марс и Сатурн във водния знак Риби, както и в края на месеца, между 25-ти април и 3 май. Правете профилактика, пийте повече течности.

Повече травми и инциденти се очакват около 20-ти април, както и „нервен стомах“.
Усложнения с хормонална и полова система при жените ще зачестят около 3-ти и 21-ви април.
Тънките черва могат да създават неприятни усещания за много хора през целия месец.
Дихателната система ще е във форма.
Рискът от простудни заболявания и натравяния, включително алкохолни, е значителен и най-голям в годината в 3-те дни около 29-ти април.

В телесно-медицински смисъл новото положение на Плутон във Водолей след януари увеличава трайно рисковете от съдови, неврологични и психически заболявания, както и риска от инциденти и травми. Повече вижте тук Дългосрочна прогноза

Забременяването е по-вероятно в периодите 5-8-ми, 16-24-ти. Бременните жени ще качат тегло много бързо.
Оплождането е по-сложно от 27-ми до 30-ти.

Отслабването този месец е трудно. Относително по-лесно от 1-ви до 9-ти и след 25-ти.
Напълняването е по-лесно от 10-ти до 25-ти, и изключително бързо  в края на периода.

По правило здравето е малко по-неустойчиво в последната седмица на лунния месец, а именно 1-8 април, особено в нейния край 6-8-ти. Новолунието е на 8 април в 21ч. В тези дни е по-удачно да извършвате довършителна дейности и да не подхващате нови задачи. Почивайте повече!

Медикаментозните лечения ще дават бърз резултат в периодите 10-13-ти и 17-10-ти.
Холистични лечения, масажи и добавки ще дават по-бърз резултат около 3, 6, 15, 20-ти април.
Козметичните процедури ще носят по-бърз ефект около 3, 6, 15 и 20-ти.
Спортът носи много високи постижения, но и значителен риск от травми, особено за хората с Марс, Слънце и Меркурий на 20-ти градус на фиксирания кръст.

 ––––––––-

Смели Овни, вашия управител Марс този месец има два болезнени съвпада. По силата на съвпада на Марс със Сатурн в дните около 10-ти април ще бъдете изморени  и демотивирани, погрижете се за разтоварването на черни дроб с лимонов сок и билки от аптеката. По същото време слънчевото затъмнение в Овен ще ви донесе възможност за духовно развитие – от трудните и чрез проблеми. Наблягайте на изкуство! В дните около 20 април се занимавате с финанси и покупки. Подходящо е да ограничите храната, която точно тогава много ще ви се „лепи“. В последните 6 дни на месеца ви очаква втори мързелив и неефективен период, но по спокоен.

Стабилни Бикове-Телци, първите 3 дни на месеца при вас носят подобрения от водни процедури, водорасли и билки. Около 6-ти ви привличат масажите и секса, разцъфтяването на умението за общуване ще успее да вентилира евентуални ваши претоварвания с отговорности – а това ще облекчи гърба и костната ви система. Консумирайте кореноплодни и листни зеленчуци. Ходете повече за да подпомогнете процеса. В дните около 20-ти ще имате възможност да направите много промени, да четете и изпробвате нови неща – ако в този период се въртите в рамките на познатото, ще увеличите риска от травми.

Весели Близнаци, този месец ви носи възможност да говорите повече за чувствата си. възползвайте се и ще намалите килограмите и стреса, ходете пеш. Периодът около 20-ти април ви предразполага към сериозно прехранване – бъдете внимателни. В същият период можете да намерите много подходящ за вас диетолог, а и да печелите.  Подобрения за кожа и костна система можете да си осигурите около 18-ти април.

Мили Раци, целият месец особено около 20-ти число, подлага на резки въздействия вашата нервна система. Както хубави емоции, така и напрежение и бързане могат да доведат до безсъние и други смущения. Използвайте масажи, хранете се в спокойна атмосфера и почивайте вечер. Първите дни на месеца дават възможност да разтоварите черния дроб с билкова комбинация от аптеката. Около 29-ти за вас има повишен риск от прехранване, вероятно чак до Великден.

Дръзки Лъвове, месецът започва и завършва със седмици изобилстващи с нежни сексуални възможности за вас – използвайте предпазни средства. Посетете гинеколог, ако скоро не сте го правили. Плувайте и общувайте с хората, стоите близо до вода. В дните около 12-ти  можете да разтоварите черния дроб с лимон, билки и диета. Около 20-ти е висок рискът за костната ви система и кожата, особено рискът от травми, които е голям за всички този месец. Препоръката за вас е да приемете новостите в живота си, да слушате какво ви казват другите и да уважавате възрастните. Това са вашите гаранции.

Фини  Деви, първата половина и последната седмица на април ще влияят на хормоналните ви нива – не се изследвайте в това време на резки промени. Почивайте повече, отделяйте време за емоционално общуване и ще се регулирате вътрешно. Купете си нещо хубаво. Два-три дни около 17-ти имате добра възможност за зачеване. Периодът между 15-24-ти, ще донесе много приятни изненади и възможности за вас. Но внимавайте с храненето и килограмите.

Справедливи Везни, чревния тракт ще е неуравновесен през първата половина и последната седмица на април. Избягвайте пържено и консерванти, използвайте продължително разнообразни пробиотици – добавки, таблети, кимчи, кисело зеле, домашно квасено мляко. Контролирайте критичността и мрънкането, които са емоционално основание на въпросните дисфункции. Седемте дена около 21-ви носят и рискове, и възможности за подобрение здравето на половата ви система, възможността за забременяване също е голяма, както и около 10-ти април.

Страстни Скорпиони, годината като цяло може да постави на изпитание сърдечно-съдовата система! Общата грижа за нея се състои в  ограничаването на мазнините и пържената храна, движение  и изразяване на любовта. Често това не може да се случи заради паметливостта ви към стари, отровни болки, които трябва да бъдат пуснати в името на здравето и щастието ви. Опитайте да го направите в първата половина и в последната седмица на месеца, кого те най-силно ще ви горчат. Дните около 20-ти се ви донесат много изненади в отношенията (хубави и лоши)  и могат да напрегнат пикочен мехур  и хормонална система. Пийте повече течности и почивайте вечер. Проверете хормоните през май.

Независими Стрелци, първата половина и последната седмица на месеца ще поставят на изпитания вашите стомах и матка. Препоръката за вас е да пречистите гнева към родителите и съжаление за детството, да създавате уют – сега вие сте възрастните (и това е лечебната емоция за стомаха). А за матката – опознайте биологичното начало и свиквайте с неговата перспектива за цикли от раждане, възпроизводство и смърт. Около 20-ти има риск от преработване, умора и прехранване за храносмилателна система. Чудесно време за добавки и плуване.

Отговорни Козирози, в първата половина на месеца можете да лекувате стомах и матка с посещение при специалисти. годината като цяло изисква от вас да се занимаете със стомах и крайници, да общувате с повече хора, да ходите пеш, да дишате по-активно – използвайте дихателни упражнения. Дните около 20-ти ще подложат на напрежение сърцето и съдовата система. Да поддържате оптимизъм и добро настроение е вашият полезен ход. Периодът от +/- 3(5) дни около 29-ти ще ви постави в интрига, технически, транспортни или административни трудности, с което ще постави в ново затруднение дихателната система. Подкрепете я предварително!

Свободолюбиви Водолеи, този месец е късметлийски за вас. Ще имате поводи за празнуване и прекаляване с храна и други екстри. В дните около 14 април преработвате чувства с помощта на знаещите в тази област. Хормонални напрежения и проблеми със стомаха могат да ви навестяват идните две години в случай, че се тормозите с диети или за пари. Хапвайте ядки и кореноплодни. Дните около 20-ти са подходящи за срещи с роднини и новости в дома. Можете да отработите множество стари травми, включително и от детството, да се погрижите с голям успех за стомаха и половата система. Направете профилактични прегледи!

Романтични Риби, първата половина и последната седмица на месеца активират любовния ви живот и поднасят възможности и рискове за полова и хормонална система. Направете профилактика. Дните около 20-ти щее вдигнат интереса ви към блага, пазаруване и храна. Особено за теези от вас, които имат планети в постоянния кръст (Бик, Лъв, Скорпион, Водолей).Ще се повиши силно и рискът от травми – можете д ограничите вредите с помощта на арника, крем и хомеопатична. Бъдете внимателни с алкохол, стара храна и лекарства в последните дни на месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *