Медицинска астро прогноза, декември 2023

Земни звездички, вижте леките здравни флуктоации, които ви носи празничният декември.
От медицинска гледна точка месецът ще е много спокоен!

Вече знаете, че по правило здравето е по-неустойчиво в последната четвърт и самия край на лунния месец 5-13 декември, най-вече 12-13 число. (четвъртините на лунния месец са показани в жълто).
Почивайте повече в тези седем дни и преди новолунието на 13 декември.

За всички нас дните 1-4 декември ще обострят леко различни инфекции, най-вече на храносмилателна система и черен дроб (Марс стрелец квадрат Лилит дева). Но те също така могат да бъдат овладяно бързо и дори да се превърнат в повод за излекуване на хронични колити и стомашни язви, както и за подкрепяне на чревния микробиом като основа на имунитета – вземайте пробиотици.

Полова и отделителна система също не са в най-добра форма, по-скоро при мъжете.

Месецът не съдържа рискове за утежнения при сърдечно-съдовите заболявания.

Силно се повишава риска от лекарствени, алкохолни и хранителни натравяния в дните след Коледа, 27-31 декември. Погрижете се за своите познати с депресии и без роднини в града. Периодът предполага и отоци.

Медикаментозни и холистични лечения, подобрения от спорт и добавки се очакват 20-26 декември, когато и жизненият тонус ще е висок – може би като следствие от празничното внимание към другите. Желязосъдържащите добавки ще се усвояват чудесно.

Отслабването е по-лесно преди 13 и след 27 декември.

Напълняването е по-вероятно от 13 до 27, особено от 17 до 24 ноември.

Скъпи Овни, в първите дни на месеца се постарайте да разтоварите храносмилателната система – точно за вас постът е най-препоръчителен до 6 декември. Чудесно време за добавки са дните около 4 декември. Подходящ за спорт е целия среден период на месеца, най-вече от 20 до 25. Вас засяга най-силно рискът от натравяния преди Нова Година. Спортувайте, но без насилие върху тялото.

Спокойни Телци, първите 3 дни на месеца носят риск от гинекологични и хормонални проблеми, не оперирайте, не докосвайте кожата с желязо. След това до 10 декември са здрави за вас и подходящи за спорт, диети, хранителни режими, козметични и закалителни процедури. В периода 18-22 сте под стрес – не разчитайте на тези дни за здравна грижа, и следете приема на течности. Дните между празниците можете да използвате за лечение на гинекология и … за хормонално- и психо- лечебен секс! И дори хирургия.

Съобразителни Близнаци, 1-4 декември са подходящи за диети, козметични и водни процедури. 6-8 декември са дни, в които откривате подходящите медицински специалисти. Периодът 14 и 23 декември е подходящ за преодоляване на хронични инфекции на костната система и гърлото. Съвпадът на Меркурий с Марс около 28 декември подсилва имунитета – натиснете хроничните инфекции със спорт плюс чесън, лук, мед, джинджифил, сурови туршии, истинско кисело мляко и кимчи.

Майчински Раци, за вас първите дни на месеца ще преминат в семейни и стомашни смушения и лека отпадналост. Респираторни проблеми също могат да се явят в лека форма до 4 декември. Дните 7-9 са благоприятни и помагат за облекчаване смущения в сърдечната дейност и кръвното налягане. Слаби и безсънни дни са 12 и 13, но пък ви разнежват, и за добро. 14-15 напрягат отделителната система във връзка с усещанията за страх и  безсилие. Вярвайте повече в обичта на близките! На 18 декември е важно да се движите и да освободите токсини с повече течности и водни процедури.

Бляскави Лъвове, 8-11 и около 20 декември сте напрегнати на работното място и у дома и сте склонни да преяждате и препивате. От 22 до 28 декември сте във върхова форма. При евентуални проблеми точно в този период можете да подсилите храносмилателна и костна, хормонална и полова система, уши, и да направите профилактика на кръвоносната система с джинджифил, лимон, чесън и движение.

Прецизни  Деви, 1-4 декември с подходящи за диети, козметични и водни процедури. 6, 7, 8 декември са дни, в които откривате подходящите медицински специалисти. Периодът между 14 и 23 декември е подходящ за преодоляване на хронични инфекции на костната система и гърлото – артрит, ларингит, тонзилит, фарингит, синузит. Хроничните възпаления ще овладеете от 18 до 31 декември със спорт плюс чесън, лук, мед, джинджифил, сурови туршии, истинско кисело мляко и кимчи.

Справедливи Везни, в първите 3 дни на месеца има засилен риск да си вредите с диети. След това до 10 декември са здрави за вас и подходящи за спорт, диети, хранителни режими, козметични и закалителни процедури, лечение на уши и костна система. В периода 18-22 сте под стрес – не разчитайте на тези дни за здравна грижа. Не прекалявайте с диети. Дните между празниците са подходящи за лечение на гинекология, прием на хормономодулиращи храни и за здравословен секс.

Адаптивни Скорпиони, рискови за вас са дните 1-4 декември, когато има риск от безсъние и прехранване, под напрежение е хормоналната система и ако ще проверявате скоро хормоналните нива, е подходящо да го направите сега. Дните преди Коледа са чудесни за вас и близките ви в здравословен план. Внимавайте с алкохола и баклавите между 27 и 31 декември.

Екстравагантни Стрелци, дните 7, 8, 17, 18 декември са дни, в които можете да постигнете чудеса с храносмилателната система, добавките, които приемате ( дори в целия месец) са особено ефективни поради хармоничната връзка на Меркурий с вашия управител Юпитер. Изтощителен период за вас в празничния месец няма, но пък рисковете от прехранване си стоят, а на точно Коледа точно тази година има риск дори да припаднете от преяждане – Юпитер в телец ще получи мощ от Слънцето в дома на храненето при вас (козирог, 2 дом). Тогава спешните отделения ще правят промивки само на Стрелци!

Отговорни Козирози, този месец няма да има напрегнати аспекти към вашия управител и планети във вашите градуси, и здравето ви ще е добро. (евентуално, с изключение на хормони и кожа 1-3 декември) Дните 1-3 и 19-22 ви носят лекота и водят точно до вратата на правилния за вас специалист, а разходките ви се отразяват чудесно. Между 4 и 7 декември имате възможност да лекувате дихателна и нервна системи и крайниците, най-вероятно с мастни киселини, кремове, билкови отвари.

Напредничави Водолеи, единствено напрежение за вас в този празничен месец крият дните 19-22 декември, когато нервна и хормонална  системи ще бъдат претоварени от противоречиви сигнали – пазете се от недоспиване и финансов стрес, предвидете резерви за периода и ограничете пазаруването. Благотворно ви влияят дните 5, 6, 20, 21 декември, когато наваксвате с течностите и облекчавате храносмилателна и полова системи. Вземете си афродизиаците – лук, чесън, скариди, сладко, ядки, горски и други плодове и подхранвайте кожата с всякакви средства.

Мили Рибки, дните 7, 8, 17, 18 декември са дни, в които можете да постигнете много ползи за храносмилателната система, а добавките, които приемате са особено ефективни. Дните 16-17, 27-30 крият риск от алкохолни и други натравяния, но и усилват ефекта на водните процедури. А рисковете от прехранване ескалират точно на Коледа и са наистина много големи – до пръсване, най-вече за вас и за Стрелците. Ще ви правят заедно промивките в спешното!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *