Медицинска астро прогноза: март 2024

Нека март бъде по-здрав от февруари под закрилата на Баба Марта!

Хроничните инфекции ( знак за тлеещ гняв и емоционални конфликти) ще се активизират в първите 4 дни на месеца, около 9-ти и 17-ти.

Повече остри инфекции и травми се очакват около 8-10-ти март, най-вече глава, гърло, нервни окончания.

Усложнения с хормонална и полова система при жените ще зачестят около 3-ти и 21-ви март.

Отоци на дихателната система и алергии очакваме около 8-ми март.

Сърдечно-съдова система няма особени смушения.

Риск от натравяния има между 7-ми и 17-ти.

В телесно-медицински смисъл новото положение на Плутон във Водолей след януари увеличава трайно рисковете от съдови, неврологични и психически заболявания, както и риска от инциденти и травми. Този месец рисковият период е 8-11-ти. Трябва да се научите да се закотвяте по-често към неизменното в днешния информационен океан, да създавате кът на спокойствие за близките си у дома, да общувате с природата. Мислете за най-далечното бъдеще за да знаете как да постъпвате днес! Като например „Всеки роден умира.“ „Нищо не можеш да отнесеш в гроба, ни пари, ни знание.“

Забременяването е по-вероятно на 1, 2, 24, 25, 27-ми.

Оплождането е по-сложно от 8-ми до 10-ти.

Отслабването е по-лесно от 1-ви до 10-ти и след 25-ти.

Напълняването е по-лесно от 10-ти до 25-ти, особено  в края на периода.

По правило здравето е малко по-неустойчиво в последната седмица на лунния месец, а именно 3-10 март, особено в нейния край 8-10-ти. Новолунието е на 10 март в 11 ч. В тези дни е по- удачно да извършвате довършителна дейности и да не подхващате нови задачи. Почивайте повече!

 

Медикаментозните лечения ще дават по-бърз резултат около 4-ти и 11-ти, но не и на 8 март.

Холистични лечения, масажи и добавки ще дават по-бърз резултат около 4, 8, 11-ти и 24-ми март.

Козметичните процедури ще носят по-бърз ефект на 1, 2, 24, 25, 27-ми.

Спортът носи постижения, но и значителен риск от травми 8-11-ти.

 

––––––––-

Скъпи Овни, в първата седмица на месеца ще имате нужда от повече почивка. В дните около 6-ти март имате възможност да регулирате хормонални смущения. Между 8-ми и 10-ти за вас е силно повишен риска от шокове, травми и аварии – внимавайте с какво и колко се храните, с горива електричество и височини! Препоръчително е да посетите и стоматолога си! Тогава и зъбите са подложени на изпитания.

Спокойни Телци, първите 3 дни на месеца при вас носят възможност за козметични процедури с добър резултат. Между 8-ми и 10-ти има завишен риск от травми. Извън случаите на спешност посещенията при ортопеди няма да са особено успешни за вас. Между 8-ми и 10-ти е препоръчителен разтоварващ режим. Около 16-22-ри има риск за костната система. В края на месеца, в периода 20-24-ти проверявайте теглото си и количествата храна.

Съобразителни Близнаци, около 4-ти можете с успех да се погрижите за стомаха си, ако той изисква това. Изчистващите йога-практики способстват за трайно преодоляване на смущенията. Периодът около 8-ми март ви предразполага да мечтаете прекалено и да може би да пиете – с случай, че не следвате мечтите си. Направете го! Внимавайте и с хапчетата. Откривате подходящите за вас специалисти и провеждате успешно лечение – медикаментозно, холистично, хирургическо (без ходила), в дните 9-12-ти.

Грижовни Раци, при вас и този месец поддържа темата за полова и отделителна система. Всичко, което ви помага да се разтоварите от боклуци е полезно за вас сега, както и диети, и кратки гладувания. Пуснете изгубеното да си отиде. Поддържайте гъвкавостта си. Около 10-ти имате възможност за оздравяване на имунната система с умерен студ и дишане. Около 22-ри има риск за претоварване на черен дроб и хормонална система – превенцията се състои в ограничаване на количествата храна, в почивка, широчина на възгледите и вяра в отшумяването на стреса.

Чаровни Лъвове, месецът започва много бляскаво за вас – има вероятност да си похапвате в празничен режим. Ходете на плуване или друг спорт. Към 10-ти масажи и маски имат ефект за вас, но и се явява риск от изнервяне, за нервна система, както и за травми (глава или колене). Дните около 17-ти  дават алкохолен и лекарствен риск, усилват алергиите. На 21-ви преминавате в оптимален режим – черният дроб може да се изчиства бързо, точно сега можете да се погрижите за него с компреси с рициново масло, очистващи добавки или лимон и зехтин.

Прецизни  Деви, за вас първата половина на март е период за хормонална грижа. Приложете добавки и йога-асани в тази посока. 3-ти е ден, в който емоциите ви играят и е препоръчително леко мускулно натоварване, може би ходене. Чревния тракт ще е неуравновесен около 7-ми – използвайте пробиотици, кисело зеле и домашно квасено мляко. Натоварване на храносмилателна система, бедра, черен дроб и повишен риск от травми се очаква от 8-ми до 11-ти. След 21-ви се стабилизирате с козметика, масла и есенции.

Справедливи Везни, годината като цяло поставя усилия пред чревния ви тракт. Дните около 8-ми  и 22-ри март са най-рискови. Избягвайте пърженото и използвайте продължително време разнообразни пробиотици – добавки, таблети, кимчи, кисело зеле, домашно квасено мляко. Кожата също има нужда от подкрепа около 22-ри март. Около 21-ви имате възможност да стабилизирате хормоналната система с почивка, приятни преживявания и хранителни добавки.

Страстни Скорпиони, годината като цяло може да постави на изпитание стомах, матка и сърдечно-съдова система. Общата грижа за тях е ограничаването на мазнините и пържената храна, профилактични посещения при гинеколог. В дните около 8-ми се погрижете за сърцето си с музика, пеене, игри и положителни емоции. А на 22-ри е важно за се отнасяте с уважение към любимите си хора, съответно разликата във възрастта, за да избегнете евентуални аномалии на сърдечната дейност.

Независими Стрелци, годината като цяло може да постави на изпитание вашите стомах и матка. За поддръжката на стомаха се пречистете от гняв към родителите и съжаление за детството, научете се да създавате уют за околните – сега вие сте възрастните (това е лечебната емоция за стомаха). А за матката – опознайте биологичното начало и свиквайте с неговите перспективи. В първите дни на месеца можете да преборите евентуални стари заболявания на храносмилателната система. Продължавайте активното ходене през цялата години. Около 27-ми има риск от прехранване за храносмилателна и дихателна система, основно инфекции. Превантивно ограничете млечните храни в последната седмица на месеца.

Отговорни Козирози, годината като цяло изисква от вас да се занимаете със стомах и крайници. Покривайте дневния норматив за движение. Осъвременете виждането си за правилен за вас хранителен режим и го следвайте – интернет ще ви достави началната информация. На 3-ти  има риск да се прехранвате по празничен повод J , да претоварите сърдечно-съдовата система и с напрегнати мисли за финанси. Спортувайте и харчете най-внимателно в дните около 8-ми март, когато има риск и от травми и заеми. Дните около 22-ри са подходящи за профилактичен преглед при гинеколог. И за минерални добавки!

Дръзки Водолеи, в началото на месеца покрай притеснения с близките може да получите смущения в дейността на полова и двигателна система. Краят на месеца обаче носи възможности за лечение на половата система, дори от стари, усложнени проблеми. Около 10-ти  отново имате индикации за повишена възбудимост на нервната система и риск от безсъние. Можете да работите нощем и да си доспивате денем, ако се налага. Отново приемайте храни и добавки с магнезий и витамини от групата Б.

(Хормонални напрежения трайно могат да ви посетят идните две години в случай, че се тормозите с диети или за пари. Компенсирайте количествата с качество и добавки. Помогнете косвено с представата, че рогът на изобилието сее излива към вас.)

Романтични Риби, цялата първа половина на месеца ви дава стимул за работа, движение и пътувания. Това може да претовари половата и ендокринната система – действайте, само докато имате вдъхновение. Вземайте вечер за отпускане магнезий и имуномодулатори с кафяви водорасли. На 17-ти март имате възможност да се погрижите с голям успех за сърдечно-съдова и двигателна система. Около 22-ри масажи и физиотерапия имат силен положителен ефект за вас. Принципно за рибите е препоръчително да правят веднъж годишно своя месечен курс с биорезонансен апарат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *