Медицинска астро прогноза: февруари 2024

Нека февруари бъде здрав !

Края на януари подложи на изпитание равновесието „аз и другите“, а неговото нарушаване смущава имунитета и функциите на отделителната система.

Хроничните инфекции (тлеещи емоционални конфликти) ще се активизират в първата седмица на месеца, около 7-ми.
По-голям брой остри инфекции се очакват около 14-ти и 27-ми февруари, най-вече дихателна, нервна, полова, отделителна система и крайници.
Усложнения с хормонална и полова система при жените ще зачестят около 6-ти и 17-ти февруари.
Сърдечно-съдова система се смущава 6-8-ми и 27-28-ми февруари. Хората със завишен холестерол да почиват пасивно или с физически труд, сред природата. Запомнете, че холестеролът е само средство за самозащита на съдовата стена от хормона на дългосрочния стрес, кортизол.

В телесно-медицински смисъл новото положение на Плутон във Водолей увеличава трайно предразположеностите към съдови заболявания, неврологични и психически заболявания, инциденти и травми. Трябва да сее научим да почиваме повече в информационната лавина, и да създаваме кътче на спокойствие за близките си у дома, да общуваме повече с природата.

Забременяването е затруднено от 8-ми до 10-ти и по-вероятно от 20-ти до 27-ми.
Оплождането е по-сложно на 27-ми и 28-ми.
Отслабването е по-лесно от 1-ви до 10-ти.
Напълняването е по-лесно от 12-ти до 25-ти, особено  в края на периода.

Медикаментозни и холистични лечения, подобрения от спорт, масажи и добавки се очакват 6-10 февруари. Това са и дни подходящи за диети и очистващи процедури (новолуние).

Козметичните процедури ще носят много бърз и силен ефект около 22-ри.
Желязосъдържащите добавки ще се усвояват добре в края на месеца.
Спортът ви носи постижения, но и риск от травми между 22-ри и 27-ми.

По правило здравето е по-неустойчиво в последната седмица на лунния месец, а именно 3-10-ти февруари, и в самия ѝ край, 8-10-то число. Почивайте повече – новолунието е на 10-ти февруари в 13 ч. Тогава е по- удачно да извършвате довършителна дейности и да не подхващате нови задачи.


Буйни Овни, в първата десетдневка на месеца сте в добро здраве, но пък ще имате нужда от повече часове за почивка. В дните преди 14-ти февруари нараства рискът от безсъние и нервни смущения. Козметичните процедури и шопинга привличат вниманието ви в дните за страст при всички знаци, около 22-ри февруари. Приходите ви ще се увеличат, а и можете да надделеете над евентуални страи възпаления. В дните преди 27-ми за вас е повишен риска от прехранване и стомашен рефлукс – внимавайте със сладкото и не си лягайте по-малко от 2 часа след хранене.

Мощни Телци, първите 3 дни на месеца при вас носят някои рискове за бедрата и таза. Има вероятност да се вдъхновите изведнъж за посещение на масажист около 7-мо число на месеца. Между 10-ти и 13-ти можете да се погрижите за черния си дроб с очистваща диета или добавки с водорасли. Около 16-22-ри при вас има риск за костната система, но и чудесни възможности да работите, печелитее и да бъдете обичани. Грижа за кожата, сърдечно-съдовата и нервната система е ефективна около 28-ми февруари.

Съобразителни Близнаци, около 4-ти сте притеснени – важно, но и трудно е да казвате истина. В противен случай можете да изгубите желание за комуникация, а с това и гласа си за няколко дни. Или пък да се стигне дотам, че да изкашляте възмущението си срещу хората. Периодът 17-ти е също не е лесен за вас и нарушава спокойствието ви – намалете храната, пийте повече течности и ходете пеш. Около 28-ти февруари има възможност да израствате кариерно и да посещавате правилните за вас медицински специалисти – възползвайте се!

Грижовни Раци, при вас първата половина на месеца може да донесе риск от инфекции на отделителна или полова системи. Пазете се от простуда и спрете да съжалявате за изгубеното сега и занапред, пуснете го, защото неумението да губите натоварва 8-мия ви дом, които ще бъде активен още дълги години. Можете да си помогнете в това и с упражнения за разтягане, масажи и секс (отдаване = губене). Наблегнете на масажи. Здравно стабилизиране и висок тонус ви чака в края на месеца.

Бляскави Лъвове, след 10-ти започват 2-3 седмици с напрежение за вас, тъй като взаимоотношенията ви се видоизменят. Търсете съюзници, пийте течности и общувайте! Емоционалната изолация ще намали бъбречните ви функции и може да създаде условия за песъчинки. Можете отново да срещнете любов в средата на месеца – така да бъде! Дните около 28-ми ви носят нови идеи, включително професионални и насочват към правилния за вас медицински специалист. Отново имате риск от травми и обтягане на нервите. Можете да използвате валидол, арника и Rescue капките на Бах.

Прецизни  Деви, за вас февруари е месец за укрепване на чревната микрофлора. Той ви поставя в няколко кратки изпитания за вашето здраве и издръжливост, по-конкретно храносмилателна и имунна система. Това са тридневни периоди около 5-ти , 7-ми, 14-ти и 17-ти февруари. Наблегнете на пробиотици, кисело зеле и домашно квасено мляко. Спортът ще ви избави от всичко това, но само при условие, че е умерен! Около 14-ти конкретно  за вас се повишава риска от травми и наранявания. След 27-ми сте стабилизирате здравословно и служебно.

Справедливи Везни, месецът като цяло поставя на проверка сърдечно-съдовата ви система. Умерен спорт и движение са препоръчителни, както и висок дух! Не допускайте униние, гледайте хубавото и бъдете благодарни.  Изпитания в този смисъл за вас носят датите 5-ти , 7-ми, 14-ти и 17-ти, когато сърдечно-съдовата ви система ще покаже доколко добре се справяте с изброеното, успявате ли да обичате себе си и света. 17-ти е ден с повишена способност за зачеване. След този ден се подобрявате бързо. Любовта и споделянията ви изцеляват – само внимавайте с храната. А след 23-ти идва вашето време за диети!

Страстни Скорпиони, първата половина на месеца може да ви създаде проблеми с дихателна система и крайници, затова – ходете пеш и проветрявайте редовно. Новолунието във водолей на 10-ти, дава начало на един относително здрав месец за вас. Той обаче ще поднови и някои стари стомашни симптоми. Препоръката за вас е грижа за себе си – течна храна, морска храна, почивка, овладяване на гнева и танци. След 22-ри идва време да се грижите за сърдечните въпроси с повече любов, шуслерова сол номер 7 и магнезий.

Независими Стрелци, в началото на месеца срещате облекчения за храносмилателната система. Новолунието във Водолей ще подхранва бели дробове – ако можете, излизайте по-често в планината идните седмици. Идните месеци ще изискват от вас обновяване на клетките на крайниците и дихателната система – натоварвайте ги с ходене за да активирате процеса. Около 27-ми има риск за дихателна и храносмилателна система от прехранване, основно инфекции. Превантивно може да ограничите млечните храни в последната седмица на февруари.

Отговорни Козирози, този месец може да постави пред здравни казуси за решаване в дните 5-ти , 7-ми, когато преумората може да затрудни функциите на стомаха или да допуснете травми от невнимание. Спортувайте умерено и внимателно. Около 8-ми има риск да претоварите сърцето си с излишна храна, бързане, притеснения и материални желания. Припомнете си, че всичко е тленно. Дните около 14-ти и 17-ти могат да смутят дейността на стомах и хормонална система в случай, че не знаете колко точно грижа и нежност можете да дадете от сърце, или не показвате какво искате да получите. Позволете си за харчите за себе си!

Дръзки Водолеи, в началото на месеца можете да допуснете преумора и да отслаби съпротивителните си сили. Новолунието във Водолей на 10-ти февруари е в квадрат с управителя му, Уран, което при вас дава знак за повишена възбудимост на нервната система и риск от безсъние. Приемайте храни и добавки с магнезий и витамини от групата Б. Втората половина на месеца за вас е спокойна и хармонична с любовния съвпад на Венера и Марс във вашия знак. Хормонални напрежения трайно могат да ви посетят идните две години в случай, че се тормозите с диети и за пари. Компенсирайте количествата с качество и добавки. Можете да си помогнете косвено с представата, че се грижите за собствените потребности като свой родител.

Романтични Риби, цялата първа половина на месеца напряга вашите храносмилателна и полова системи. Нервите, бързането и недоспиването могат да се уплътнят в постоянно безсъние, ако не си дадете право на живот и на отпускане. Подкрепете се магнезий и имуномодулатори. На 10-ти февруари започва месец със здравен акцент върху стомаха  и устата при вас, рибите. Мийте старателно ръцете преди хранене, не консумирайте остаряла храна и използвайте очистващи средства. След 25-ти всички виждат колко сте прави и това бързо подобрява тайнствените ви симптоми.

„Медицинска астро прогноза“ ще ви помогне да подкрепите тялото си,
а „Приказна астрология“ като книга и YоuТube канал ще ви помогнат да регулирате отношенията с околните – вашата съдба.
Не е неободимо да знаете астрология – само потърсете името на проблема си в списъка с приказни проблематики и ще откриете мистичен начин за неговото разрешаване!
книга „Приказна астрология’
YouTube канал, плейлиста „Приказна астрология“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *