Какво изисква Сатурн в Риби от различните зодии?

Какво ще изисква от различните зодии Сатурн в Риби от март 2023 до 2026

В хода си около Слънцето планетата Сатурн сменя своя знак през около 2,5 години. От декември 2021 година до 7 март 2023 Сатурн преминаваше през градусите на знака Водолей, с което искаше различни неща от различните знаци, а и от всички нас като общество. Той наложи ограничения и забавяния в обществения живот, например двете зими, прекарани под карантина. Сатурн ограничи рисковете силно, охлади много приятелства, подлагайки ги на проверката на реалността, и заздрави други – по-истински. Обществения и парламентарен живот бе изпълнен с много критика, крачки назад и боксуване.

От март 2023 до февруари 2026 Господарят на времето, дълга и реда ще се движи по градусите на знака Риби, поне в нашия, тропически зодиак.

Отрицателното действие и проявление на неразвития Сатурн по принцип, е да изтощава, отнема, пречи, бави, забранява, да пропъжда с упрек извън „оградката на рода и колектива“, да обвинява, осъжда и засипва под земята с тонове срам. Затова в знака Риби той ще ни постави пред нуждата да стабилизираме духовния си живот, и грижата за душите – своя, на близките и страдащите далеч от нас. В случай на неизпълнение на изискванията на Космическия Шеф, той ще наложи редица санкции като тъга, депресия, доброволна изолация, растеж на фобиите, мощни угризения за зависимите от алкохол и др.  Санкциите му могат да бъдат преодолени чрез даване на:

 • грижа за душите
 • грижа за слабите, за другите
 • психологически и духовни практики
 • укрепване на вярата и/или ходене на църква
 • контакт с водата, като съдържаща и носител на емоциите
 • грижа за екосистемата, и водите
 • социална грижа и благотворителност

А положителното действие на Сатурн, с което той ще възнагради изпълнилите горните изисквания, изглежда така:

 • стабилизиране на наличното
 • сплотяване на колектива/рода до заздравяване на традициите
 • лекуване на обиди
 • психична стабилност
 • роднинска подкрепа
 • признание от далечните и непознатите
 • чувство на изпълнен дълг
 • по-здрави колективи, сплотеност
 • реализъм във вярата
 • развенчаване на верски лъжи
 • повишаване на авторитета на духовните учения, изразено в практикуване
 • известно завръщане към семейните ценности и повишаване на раждаемостта – две свързани стойности, на които дължим първото благо – живота си, и които за съжаление в идните 15 години ще бъдат изложени на още повече рискове с преминаванията на Плутон във Водолей, 2024-2043, и още повече на Уран в Близнаци 2026-2033

А сега да се концентрираме на отликите от доскорошното действие на Сатурн в знака Водолей и настоящото му проявление в знака Риби до май 2026 за различните зодиакални знаци. (Отчетете и за слънчевия си знак, и за Асцендента ви. А по-любопитните могат да проверят и по знак на Южния лунен възел.)

Овен. Досега Сатурн носеше пресяване на приятелите с укрепване на една-две приятелски връзки, бавене на проекти с цел предпазване от рискове, вреди от неочаквани събития, трудности с деца. А занапред  при транзита в Риби ще изисква от вас духовност, грижа за слабите и благотворителни действия, дори във вреда на преките ви задължения. Ще изисква да допринасяте за чуждите повече отколкото сте получили. Това може да става с благотворителност, грижа за чуждото вдъхновение и настроение, с по-редовни занимания с религия и изкуство.

Телец. Досега Сатурн искаше от вас кариерно израстване и грижа за рода, а след 7 март Сатурн иска да стабилизирате приятелския живот, да подпомагате кариерата на приятел, да намалите рисковете за вас и околните, да участвате в групови проекти за подобряване на бъдещето. Добрата новина е, че той ще ви позволи да извадите първи малки ползи от кариерата и работата си.

Близнаци. Досега Сатурн искаше от вас развитие, образование, култура, ограничавайки пътувания и мечтите. А идните години ще се трябва да се трудите за повишението си. Няма да стане бързо, но имате шанс в края на периода. Ще е особено важно да почитате родителите и началниците си, и в случай, че не сте достатъчно почтителни, Сатурн ще намери начин да изиска това задължително преклонение.

Рак. В изтеклите години изискването към вас беше да поддържате настроенията на най-близките. А новият период ще ви постави в нужда да учите, като към края на втората година ще започне да ви се отплаща с постижения и признание. За някои от вас ще ограничи или отложи престоя ви чужбина, а за други – ще свърже духовен учител или учение чрез изискването да опознаете собствената личност.

Лъв. През бъдещите 2,5 години Сатурн иска от вас скромност и правила в отношенията с околните. А сега, ще изживеете резултатите от следването на справедливостта, уважението и лоялността или … кризи. Време е да дадете дължимото на тези, на които сте обидени. И, евентуално, да признаете и компенсирате грешки и обиди.

Дева. Досега подобрявахте качеството на продукта ви, дома и здравето. А сега ще трябва да се занимаете с брака, взаимоотношенията, справедливостта, красотата и хармонията в живота си като цяло. Да бъдете отговорни към чувства и настроения. Да намерите съюзници и да изградите отговорно и ясно отношенията си с тях. Задачата ви не е лека, още повече, че правото да изискват ще бъде по-често в ръцете на околните. Изненадващо ще се окаже, че и те са дали много принос – хората, които сте се опитвали да принизите, вписвайки ги в графата „поне не пречи“. Близките ви са способни на нежност, милост и прошка, които сега ще трябва да учите от тях.

Везни. Досега се занимавахте с децата и творчеството си, а сега за вас настъпва  време да се прекарвате повече часове на работното място, да стабилизирате своя продукт и да поемете по-голяма отговорност, отчасти в ролята на организатор и собственик на предприятие. Предстоят 2,5 години, в които ще трябва да калявате, да заздравявате професионалната си основа,  да инвестирате в публичността и престижа си.

Скорпион. Досега се занимавахте със спокойствието, родителите и дома си. А сега за вас е време да се занимаете по-сериозно с вашите деца като ваше творение, да наблегнете на хобитата като източник за самочувствие – иначе ще се потиснете. Погрижете се и за външността си! Движете се, спортувайте! Инвестирайте в себе си.

Стрелец. В изтеклите години се занимавахте повече с информираността и образованието  си, с транспортни и административни въпроси.  А сега семейния живот и вътрешния ви свят ще поискат своят дял и от свободното, и работното ви време. Пречистете от сее от обиди и гордост към родителите, стабилизирайте настроенията – ваши и на роднините, до степен на истинска близост и обич.

Козирог. Дотук инвестирахте времето и енергията си в притежания, спестявания и бизнес. А сега от вас се изисква да учите, свързвате хората, проучвате и преподавате. Бъдете прилежни, както добре умеете. Погрижете се за мобилността и осведомеността си, за автомобила, за съседите, братята и сестрите – с духовна и психологическа сигурност.

Водолей. До изминалия март инвестирахте усилията си в „основния успех на вашия живот“ и търсене на признание в дългосрочен план. А сега ще ви се наложи да се фокусирате в печеленето и разпределението на финансови и други активи. Отделяйте повече за вашата и за общата материална сигурност. Не харчете без план и се оглеждайте дали някой от близките ви има по-належащи нужди.  Точно сега вашите пари принадлежат и на другите. Поработете и за своята сигурност в старостта, спестявайте, инвестирайте.

Риби. Досега се занимавахте с чуждите практически нужди, и работни задачи, а и с вашите собствени душевни потребности. Изграждахте духовна сигурност. А сега, чак до май 2026, ще трябва да тренирате, да заздравите мускулите си в пряк и преносен смисъл, и да приложите цялото си усърдие за да се наложите. От вас сега се иска да успеете, да сте много активни, да се наложите, да печелите позиции, а не само битки.

През пролетта на 2026 Сатурн в Риби ще кимне благосклонно на отличниците и ще ги награди с удовлетворение и авторитет в конкретната област.

Пакет „Аргонавтика“ – целителски сесии с вашата приказка

 

Троен комбиниран хороскоп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *