Астрологична прогноза 2024 за България

Авторът на прогнозата – Краси Кирчева, преподава астрология от 2006 година. В индивидуалните консултации Краси насърчава клиентите да се развиват във всички области на живота, балансирайки кариера – с отношения, и духовното – с практичното. 
В същото време Краси е и реалистка – строителен инженер и архитект, майка на три деца.


Звездни приятели, вижте какво ни готвят планетите през 2024!

Конкретно за 2024 в България

Много нови предприятия и производства у нас ще потеглят бързо и успешно в края на януари и в периода 12-22 април. Плащанията ще се пренасочат рязко към електрони средства в края на април.

Вълна от емигранти, мигранти и завръщащи се в родината сънародници се очаква в средата на април. Украинци, руснаци, етноси свързани със знаците телец и водолей, ще продължат да увеличават броя си у нас.

Предсрочни избори не се очакват.

Бури и наводнения в отделни райони се очакват в средата на септември и по Коледа.

Астрономическите сезони показват:

 • зима, която носи подобрения в грижата за деца и образование;
 • пролет с много и разнообразни успехи, включително спортни и научни;
 • лятото – суша, с нарушения на водоподаването, риск от бури и наводнения;
 • есен със законови подобрения.

„Българската нова година“ – астромномическата зима, отчетена по нашия древен календар и за нашите географски дължини и чествана поради раждането на новото слънчево „коло“ (колело) ще настъпи с астрономическата зима на 21 срещу 22 декември в 5.30 сутринта. Тя е показател за крайните резултати и дава знак за силна и успешна година, и за овладяване и надскачане инфлацията. Управляващите най-сетне ще стигнат до животоспасяващата грижа за прираста. Очакват се и множество изгодни за страната външнотърговски договаряния.

„Китайската нова година“ е новолунието във Водолей, което описва изненадите през годината, и води до събития, които може и да не доведат до резултат (на 10 февруари). Този ден дава знак, че през 2024 в България ще възникне изключително тежка ситуация в отношенията ни със съседните страни, вероятно поради обсъждания за тяхно присъединяване към Европейския съюз. Вследствие на последващите скандали – дипломатически, медийни или за сделки с земя, ще се появи значителен риск за излизане на България от международни обединения. (свързаните със ситуацията страни са и Англия, Украйна, Русия, Швейцария)

Хармонични периоди – като цяло това са месеците до юли:

 • Втората половина на април (20.04) са изключително смели, благоприятни за бизнес, услуги и образование. През пролетните месеци като цяло ще насмогнем част от последствията на инфлацията. Ще потеглят нови предприятия и свежи пари, най-вече в областите програмиране, борси, храни и облекла, козметика.
 • Втората половина на май (23.05) укрепват социалната грижа, туризма и търговията с храни, битова химия, лекарства. Очакват се нови траншове на еврофондове към България.
 • Първата половина на юни (3.06) ще се вземат мерки за ефективност на образованието, гимназиално и висше, по-голяма медийна свобода, киберсигурност, укрепване на държавния суверенитет чрез отслабване скритите колониални зависимости.
 • Края на септември ще донесе високи добиви при есенните култури, материални успехи и здравословни подобрения, най-вече хората с планети в последна декада на земните знаци.

 

Неспокойни периоди:

 • 25 март – 8 април, когато лунното затъмнение във Везни носи политически удар от съседна страна.
 • по една седмица около 19 август, 24 декември 2024 и 15 юни 2025– нестабилност в международния обмен секторите транспорт, медицина, пренос на горива, храни, национална отбрана, вероятно във връзка с въвеждането на еврото.
 • 18 септември – 2 октомври, когато лунното затъмнение в Дева ще даде възможност да създаване на нови производства и увеличаване на минималната работна заплата, но и ще отвори и риск от неблагоприятно развитие в областите: отбрана, въоръжаване, държавна сигурност, дезинформация и разединение, напрежение по пътищата, в провинцията и училищата. Очаква се и поредна, неголяма вълна български емигранти – най-вероятно при работещите в транспорта от северозападна България

Обединението прави силата! – на България и на Балканите.

 

Ретроградно движение на планетите:

Меркурий ще е ретрограден в периодите:

 • 14.12.2023 – 02.01.2024
 • 02-25 април
 • 5-28 август
 • 26 ноември – 15 декември 2024.
  Бъдете внимателни с документи, думи и возила!

Венера няма ретрограден период през 2024.

Марс ще бъде ретрограден от 07.12.2024 до 24.2.2025 в знаците Лъв и Рак, с което ще подсили риска от любовни и семейни конфликти, творческа и любовна конкуренция. Препоръката е „Смелост и бързи действия!“ – дори в посоки, които сте прежалили като невъзможни и ненужни с времето. Рискът от тероризъм е значителен около 1 ноември и 31 декември, с националистически мотив.

Периоди без нито една ретроградна планета са целите месеци февруари и март, по-точно 27.01-2.04 и 25.04-02.05. А период само с една ретроградна планета е  останалата част от първото полугодие. Това са месеци подходящи за нови начинания.

 Изводи:

Новата 2025 и 2026 ще бъдат много добри години за държавата и народа ни, по отношение на финанси и материална обезпеченост. Очаква се завръщане на много наши сънародници, политическа и пазарна стабилност, много нови производства и инвестиции. Кражбите по високите етажи на властта ще намалеят с излизането на Нептун от втори (финансов) дом в края на 2025 и много повече от нашите братя, сестри и съученици ще се завърнат да работят и отглеждат децата си в родината.

Съдържанието на тази статия е качено в клип тук  https://www.youtube.com/playlist?list=PL-q-v2vplVmzjM_72cKH7ZBrjbGm93diO

в същата плейлиста ще намерите и ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ ЗА ОТДЕЛНИТЕ ЗСДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Кратките „Прогнози с препоръки за дванайсетте зодиакални знака“ четете в друга статия тук
https://prikazna-astrologia.com/%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%80%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-2024-2026/ 
или чуйте тук https://www.youtube.com/watch?v=054MrDNdzug&list=PL-q-v2vplVmzjM_72cKH7ZBrjbGm93diO&index=2&t=82s

(Универсалните прогнози имат 30-50% успеваемост, а индивидуалните над 90.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *