Детето Телец

Характера на ДететоТелец до двегодишна възраст проявяват по-скоро децата с Луна в Телец.
А след това, такъв характер придобива ощее по-силно Слънцето в Телец, наричано зодия Телец.

Най-малките деца живеят основно под влиянието на Луната, а влиянието на Слънцето и неговия знак (т.нар. зодия) се усилва постепенно след първата година и особено в пубертета. Затова е препоръчително да прочетете публикациите и за двата знака – знака на Луната и знака на Слънцето.
(Разбира се, ако не знаете знака на Луната, прочетете само публикацията за Слънцето.)

 Бебето и малкото дете с Луна в Телец е много спокойно – може би защото познанието за физическата реалност е така добре развито у него. Ранните му години преминават в нещо като „музейно спокойствие“, в което можете да разгледате и изучите без бързане всички експонати на новата родителска реалност. Бебето-теленце почита млякото, а и другите храни, както никой друг. Прегръдката и аромата на мама и на къщата са икони за него през целия му живот. Устата и носът са основни герои в неговия спокоен житейски роман.

Придвижването не е първата му цел, за разлика от хващането и лапането. Когато се научи да си служи с ръце, то опознава предметите с наслада.

Прохожда относително късно и предпазливо. Реагира на красиви предмети, а ако е момче – основно на красиви автомобили, които понякога милва и целува.

Емоционални и телесни потребности: Докосвайте го! То силно желае гушкане и милване, докосването и прегръдката му са чудесни. Друг източник на радост и спокойствие за Луната в Телец са дрехите и другите лични вещи, по-късно  и мебелите, луксозните предмети и изкуството. Но засега предлагайте без закъснение неговата храна. Захранете го с твърда храна навреме, според препоръките на избраната от вас педиатрична школа. Стимулирайте го да се научи да лази, като правите с ръка опора зад ходилата му, за да може да се оттласква. Така ще стане по-самостоятелно около 6-7 месец.

Щом започне да разбира, то ще прояви голям интерес към детските песни, „как прави кучето“ и другите животни, към книжки с картинки – телец е знак на материалната форма.

Носи съкровищата си в детската градина – налага се да му помагате в опазването и стопанисването им.

Пише старателно с кръгли букви.

Ако хареса някого, му прави комплимент и предлага да разгледат заедно безценните му съкровища – съдържания на козметичната чантичка, колекцията „здрави Колички“, рисунките и фигурките от пластилин.

Вече сте придобили представа, че телец е знакът на Стопанина и Занаятчията.

 

Изразност:

Красив глас, който предизвиква наслада. Песента се стича по гърлото им като невидим музикален мед.

Игри:

Прохожда предпазливо. Не вика силно и не тича много. Има любими играчки, например плюшен тигър, който мъкне и забравя рядко – в магазина, при баба и в парка. Разбира се, не може да заспива „без тигър“. Не обича много топки и състезателни игри, но с удоволствие прави къщи от одеяла и строи гаражи от конструктор за красивите си колички. Охотно приема покани за играта „помощ в домакинството“, защото иска да бъде полезно още от двегодишна възраст.

Играчки:

Да са много и да са скъпи, … и красиви.

Герои:

Красиви принцеси, с огърлици и корони. „Спящата красавица“. А по-късно ще дойде време за Бил Гейтс и Стив Джобс – сръчните герои, които умеят да задействат рога на изобилието с любовта си към материалното. Телецът живее спокойно като Рос от „Приятели“. Четете му легендите за Минотавъра и цар Мидас. Четете  многократно „Красавицата и звярът“, в която специалните подаръци се плащат със заточването на душата в самотен замък, управляван от зверски егоист.

 

Бабини съвети за родителите на малкото дете с Луна в телец:

  • В бебешка възраст, а и след това, ще го укротите, като му подадете предмет или му изпеете песен.
  • Не закъснявайте за обяд! Дори и ястието ви да стане много по-добро след 5 минути – телецът ще бъде така разстроен, че няма да оцени това.
  • Винаги носете в чантата си бисквити, солети, бонбони, а за излизане над 1 час и сандвич или кутия с лазаня – това е животоспасяващо. И го предпазвайте от чипсовете и сладкото, които дебнат отвсякъде.
  • Научете го да лази! Показвайте му книжки!
  • Осигурете му красиви дрехи и усмивката няма да слезе от лицето му.

 

След 12-та година силно блесват Слънцата в телец

… и подрастващият започва да търси реализация в създаване на блага със занаятчийство и изкуства – глина, кожа, плетене, разкрасяване на дома. Започва да се интересува от рисуване, пиано и пеене, моделиране на рокли. Търгуване на  колички и всякакви неща в междучасията. Телецът по рождение е ориентиран към благоденствието, почита собствеността и търговско-банковата система.

Появява се пред света спокоен и донася на околните чувството, че всяка битова трудност си има чалъм и не е чак толкова страшна. Приятелствата му са трайни и обикновено дружи с нормални деца. Образованието не е основната му цел – младежът-телец учи, доколкото това ще му помогне да печели.

Мрази промените.

Отношенията с близките вървят добре, ако телецът се грижи и за настроението на околните с добра дума, жест и усмивка. Казвам това, защото той често цени тези неща по-малко от здравата завеса у дома или неизмачканите панталони.

 

Бабини съвети към близките на подрастващия телец:

  • Помогнете му да си хване хляба! –

самочувствието му расте, когато работи и печели.

  • Научете го да споделя всичко – щом са двама, всичко е по-сладко!
  • Обръщайте му специално внимание в периоди на преход.
  • Съветвайте го да не изоставя изящното си хоби.

 

Храна:

Непоносимост към глад!

Независимо дали това е дъщеря ви, или наскоро пенсионираният ви баща, те ще усетят любовта ви най-ясно в лицето на подарък или добре сервирана, претрупана маса. Задължително с много десерти! – за луната в телец „сладко“ означава „любов“.  Не забравяйте, че хапва по две-три парченца торта, … така и черпи! Колкото по-пищен е вкусът на храната, толкова по-добре – пържолите да са с гъби, сметана и сирене, а супата с 10 подправки! Проблемите с килограмите обаче дебнат под масата и тежестта им лесно полепва по корема и бедрата на бисквитеното чудовище. Така че навреме предложената проста храна с десерт трябва да е ежедневие, а обилното хранене – да остане за празника!

Да избягва червените меса, мазно, студено – т.е. препоръчват се салати.

Понякога има недостиг на натриев сулфат и мед, които намираме при бъз, киселец, липа, подбел, морски дарове, зеле, лук, цвекло, спанак, карфиол, тиква, ряпа.

Хранене и Здраве:

Евентуалните болести в областта на гърлото, ендокринна и полова система, инфекции и астма са показател, че телецът не се наслаждава на земните блага и изпада в тайна за себе си алчност.

Рискове, свързани с глътка и глас, произтичат от обидата, която не е успял да преглътне – да прости и да не допуска да го тормозят. А ендокринното равновесие се нарушава, когато позволи някой да наруши равновесието в живота му или се отказва да се променя в съответствие с новостите – трябва му гъвкавост.

(Асцендентът телец също напомня за всичко това.)

 

Като майка на два лунни телеца трябва да призная, че когато децата ми бяха малки, опитах да забраня шоколада и бисквитите. Защото още не бях учила астрология! Сега продължавам да ги ограничавам, но умерено и доста над бисквитената норма. Всичко с мярка! Човек се учи, докато е жив!

 

За най-запалените от вас ще допълня, че астрологическите домове (къщи), в които са разположени Луната и Слънцето, по правило влияят на човека по-силно и от знаците. По тази причина много по-пълна картина се получава, ако обедините написаното за Луната по дом и знак с написаното за Слънцето. Затова препоръката ми е да прочетете не две, а четири от страниците в сайта. (Някои може да съвпадат.)

Домовете дават двойно богатство, по-голяма точност и дори „ново измерение“ в получената картина. Те показват в коя житейска област живее и се изявява детето, те отговарят на въпроси „какво става“, „какво се случва“, „какво прави“. А знаците остават да действат на втори план, по-скоро като прилагателни, описвайки начин на действие. Те отговарят на въпроса „как“.
Най-общо казано, когато „сглобявате хороскоп“, домът на Слънцето и Асцендентът са основни показатели за житейска реализация (Асцендент се нарича върхът на 1 дом, хоризонтално, отляво на кръглата звездна карта). А Луната, Венера и Десцендентът описват личните отношения и любовта. Лунните възли описват съдбата, крайните възгледи и произтичащите от тях неотменими обстоятелства и поведение на околните, като южният описва някои крайности в собственото поведение, а северният – компенсациите в поведението на околните. Добавете още 20 пъти по толкова и ще получите пълен рожден хороскоп.

 

Разбира се, може да приложите всичко написано в сайта и за себе си!

И вие сте дете на мама и татко, на небето и майката земя!

Като Детето Телец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *