Какво ще изисква от различните зодии Сатурн в Риби след 7 март 2023

В своят ход около Слънцето планетата Сатурн сменя своя знак през около 2,5 години. На 7 март господарят на реда и времето премина в знака Риби.

В изтеклите две години от 17 декември 2021 до 7 март 2023 г. Сатурн преминаваше градусите на знака Водолей. С това той изискваше от всеки от нас усилия и принос в една област – по един астрологичен дом., а сега при движението на Сатурн през Риби изискванията ще бъдат в следващия пореден дом. В изтеклия вече период Сатурн във Водолей донесе изолация и ограничения на свободите. А от този март до края на 2025 за всички нас като общества ще наложи ограничения и забавяния в културния и духовен живот, и в социалната грижа, както и риск от обостряне на някои хронични заболявания.

Отрицателното действие и проявление на Сатурн принципно е да бави, изтощава, отнема, пречи, забранява, да пропъжда с упрек извън оградката на колектива, да обвинява и осъжда, да вдървява, „вкаменява“ или затрупва под земята с тонове вина и срам.

А положителното действие на Сатурн, при хората и обществата с добро разбиране и почит към него – при скромните и аскетичните, е да стабилизира наличното, дарява сигурност, организира до постигане на желаното обществено положение, заздравява традициите, чувство на изпълнен дълг, здрави колективи и родове, сплотеност, удовлетворение, реализъм, сигурност, подходящ пост и добро  обществено положение. Качествата върху, които се гради всичко това са мъдрост, скромност, почтителност и упоритост.

Ако срещате някое от отрицателните му проявления – знайте, че можете да го превърнете в положително, именно чрез споменатите скромност, уважение и усърдие. Ако досега сте пропуснали това, зяносаното си оставя зяносано, но занапред можете да преобърнете процеса. Ще получите нова възможност – Сатурн, господарят на времето е търпелив. той винаги дава следващ шанс, защото обича и умее да чака.

Иначе казано – напънете се повече занапред!

Ето какви са за всички вас отликите между досегашното въздействие на Сатурн от Водолей и бъдещото му действие от знака Риби преез идните две години. (Отчетете и според слънчевия си знак и според Асцендента си.)

Овен. Досега Сатурн носеше пресяване на приятелите с укрепване на една-две приятелски връзки, бавене на проекти с цел предпазване от рискове, вреди от неочаквани събития, трудности с деца. А занапред  при транзита в Риби ще изисква от вас духовност, грижа за слабите и благотворителни действия, дори във вреда на преките ви задължения. Ще изисква да допринасяте повече отколкото сте получили. А това може да става с благотворителност, грижа за чуждото вдъхновение и настроение, с по-редовни занимания с религия и изкуство.

Телец. Досега Сатурн искаше от вас кариерно израстване и грижа за рода, а след 7 март Сатурн ще иска да стабилизирате приятелския живот, да подпомагате кариерата на приятел, да намалите рисковете за вас и околните, да участвате в групови проекти за подобряване на бъдещето. Добрата новина е, че той ще ви позволи да извадите първи малки ползи от кариерата и работата си.

Близнаци. Досега Сатурн искаше от вас развитие, образование, култура, ограничавайки пътувания и мечтите. А идните години ще се трябва да се трудите за повишението си. Няма да стане бързо, но имате шанс в края на периода. Ще е особено важно да почитате родителите и началниците си, и в случай, че не сте достатъчно почтителни, Сатурн ще намери начин да изиска това задължително преклонение.

Рак. В изтеклите години изискването към вас беше да поддържате настроенията на най-близките. А новият период ще ви постави в нужда да учите, като към края на втората година ще започне да ви се отплаща с постижения и признание. За някои от вас ще ограничи или отложи престоя ви чужбина, а за други – ще свърже духовен учител или учение чрез изискването да опознаете собствената личност.

Лъв. През идните 2 години Сатурн ще иска от вас скромност и правила в отношенията с околните. А сега, ще изживеете резултатите от някои следването на справедливостта или … кризи. Време да давате дължимото дори на тези, на които сте обидени.

Дева. Досега подобрявахте качеството на продукта ви и здравето. А сега ще трябва да сее занимаете с брака, взаимоотношенията, справедливостта, красотата и хармонията в живота си като цяло. (включително законов ред.) Задачата ви не е лека, още повече че правото да изискват ще бъде по-често в ръцете на околните. Изненадващо ще се окаже, че и те са дали много принос, които сте се опитвали да принизите като сте го вписвали в графата „поне не пречи“. Близките ви са способни на  милост и прошка, които сега ще трябва да учите от тях.

Везни. Досега Сатурн изискваше от вас грижа за сигурността на децата и довършването на творческите ви планове. А идните 2 години са време, в което е препоръчително да прекарвате повече часове на работното място, да стабилизирате своя продукт и свето здраве с продължителни усилия. Използвайте цялото си усърдие за да подредите отношенията с колегите и да организирате дейностите на колектива и семейството – сега вие сте освен работник, също организатор и строг началник. В противен случай, някой друг ще започне да ви нарежда и контролира грубо.

Скорпион. В идните две години срещахте изграждащи трудности в дома и семейството, а идните две ще са период, в който ще ви се наложи да се занимаете по-сериозно с вашите деца като ваше творение, да наблегнете на хобитата и творческите си проекти като основен източник за самочувствие. Вероятно това ще е единствена възможност да не се потискате.

Стрелец. До началото на март усилие и упорство от вас са изисквали образованието, администрацията и средствата за комуникация и транспорт. А в идните две години семейния живот ще изисква от вас решаваш принос (без да се отблагодарява, поне засега) и ще отнеме значителен дял от вашето време, и работно, и свободно. Отговорностите ви към деца и дом, и почитта към родители са задължителни за вас. Проучете родословието си.

Козирог. За вас идва време за учения и преподаване. Ще трябва да отделите време и енергия за учене на езици и пътувания в провинцията – дори да ви тежат. А досегашните две години са изисквали отговорности за пари и притежания,

Водолей. Досега имахте нужда да се наложите и прочуете, насочвахте ресурсите си в тази посока, дори на цената на преумора и ощетяване на взаимоотношенията. А сега идва време за практически и материални цели и съответни изпитания. Икономисвайте средства, спестявайте, отделяйте внимание за вашата лична и за общата финансова сигурност. Не харчете без план, а се огледайте дали някой от близките ви има по-належащи нужди.

Риби. Досега Сатурн изискваше от вас усърдие в духовната област, в епизодични грижи за случайни хора. А в идните две и половина години ще имате относително ясната, но нелека задача да се утвърдите като професионалист, да се наложите в личен план, да поставите граници и правила в отношенията с околните. И не на последно място: тренирайте, заякнете и пренесете спортния хъс в всичките си други действия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *